Vuoden huiput 2017 -kilpailun finalistit ovat julki. Tuomaristot ovat valinneet kaikkiaan 759 kilpailutyön joukosta 119 työtä, jotka kamppailevat kisan pääpalkinnosta ja kultahuipuista.

Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestön Grafia n järjestämässä kisassa on kaikkiaan 15 sarjaa, joiden voittajat eli kultahuippujen saajat on valittu suljetun lippuäänestyksen kautta. Voittajat selviävät 19. huhtikuuta, jolloin julkistetaan kisan kaikki voittajat. Shortlistatut työt näet Vuoden huiput -kilpailun verkkosivuilta. Finalistit julkistettiin 1. maaliskuuta Vuoden huiput -festivaaleilla, jotka järjestettiin nyt toisen kerran.

Yhtenä sarjoista nähdään vuoden 2016 kilpailussa lanseerattu Jokeri-sarja, jonka teeman valitsee vuosittain kisan ylituomari. Tämän vuoden Jokeri-sarja on Brändi sosiaalisessa mediassa. Sarjan finalistit ovat #IAMTOMOFFINLAND, Hihna247, Laine ja Roosa nauha 2017 - Rohkeudelle.

#IAMTOMOFFINLAND on Bob the Robot in suunnittelema kampanja Finnkino lle ja Helsinki-filmi lle liittyen Tom of Finland -elokuvaan. Prisma n kassahihnalähetyksen Hihna247:n suunnittelusta vastasi SOK Media. Laineen ilmeen on suunnitellut Agency Leroy. Roosa nauha on Syöpäsäätiön vuosittainen kampanja, jossa on ollut mukana Dynamo & Son.

Sarjan tuomariston puheenjohtaja, Kurio n strategiajohtaja Elli Tuominen kertoo, että töiden arvioinnissa hyödynnettiin neljää kriteeriä. Tuomisen mukaan shortlistalle pääsemiseksi on täytynyt läpäistä kaikki kriteerit.

"Ensimmäiseksi katsoimme, näkyvätkö brändin arvot ja olemassaolon tarkoitus läpi työstä. Tämän jälkeen arvioimme, näkyykö työstä jotain oikeiden ihmisten tekoja, onko sisällöille löytynyt oma ääni ja tyyli, eli onko sisällöt suunniteltu someen ja onko työ oikeasti osallistanut ihmisiä", Tuominen kertoo.

Henkilökohtaisesti häntä sykähdyttivät eniten #IAMTOMOFFINLAND ja Hihna247.

"Tom of Finlandin kohdalla brändissä on valtava arvopohja ja -lataus, joka annettiin ihmisten käsiin. Se oli nätisti tehty. Hihna247 itsessään lanseerasi uuden genren, joka avasi ovia muillekin", Tuominen kertoi Vuoden huiput -festivaaleilla.

Kisan ylituomari Samu-Jussi Koski valitsee kultahuippujen saajien joukosta Grand Prix -palkinnon saajan.

Viime vuonna kisan Grand Prix -palkinto meni koulukiusaamista ja syrjäytymistä vastaan taistelevalle Mightifier-sovellukselle, jonka suunnittelusta vastaa Adventure Club. Tuolloin pääpalkinnon valitsi ylituomari Sanna Mander.

Voittajat julkistetaan ja palkinnot jaetaan Vuoden huiput -gaalassa 19. huhtikuuta 2018. Sarjojen voittajien lisäksi gaalassa julkistetaan neljä erikoispalkinnon saajaa.