Viestintäammattilaisten järjestö ProCom on valinnut Vuoden johtajaksi sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg in.

"Johtajana Päivi Nerg on näyttänyt esimerkkiä itsensä likoon laittamisesta sekä ammattimaisesta ja avoimesta toimintatavasta, jolla ylläpidetään yhteiskuntarauhaa kiihkeän kansalaiskeskustelun keskelläkin", ProComin puheenjohtaja Taina Pieski sanoo tiedotteessa.

Nerg on johtajana ollut aktiivisesti ja joustavasti median käytettävissä turvapaikanhakijoita koskevan keskustelun tulkkina. Hänen rauhallinen ja faktapohjainen esiintyminen on ProComin mukaan tehokkaasti vähentänyt turvapaikanhakijoihin kohdistuneita ennakkoluuloja ja virheellisiä tietoja.

Vuoden viestintätekona palkittiin Congrats! You have an all male panel! -blogi. Järjestön mukaan blogi nostaa uudella tavalla esille kysymyksiä työelämän tasa-arvosta.

Tumblr-blogialustalla julkaistava blogi näyttää kuvia tutkija- ja asiantuntijaseminaareista, joissa panelisteina on pelkkiä miehiä. Blogi on kerännyt huomiota myös kansainvälisissä medioissa.

Vuoden viestintäammattilaisen palkinnon nappasi ulkoministeriön viestintäjohtaja Jouni Mölsä. ProComin mukaan Mölsä on uudistanut ulkoministeriön viestintää "onnistuneesti vaikeassa tilanteessa" ja tuonut ministeriön viestinnän sosiaalisen median aikakaudelle.

Palkinto elämäntyöstä viestinnän parissa myönnettiin dosentti Elisa Juholin ille. Helsingin ja Jyväskylän yliopistoissa organisaatioviestintää opettava Juholin on tehnyt vuosikymmenten ajan työtä koko suomalaisen viestintäalan hyväksi.

Juholin toimii Viestinnän eettisen neuvottelukunnan puheenjohtajana ja hän on johtanut Viestinnän eettisten ohjeiden päivittämistyötä. Hän on kannustanut esimerkillään viestinnän ammattilaisia menemään urallaan eteenpäin ja nostamaan viestintä kaikissa organisaatioissa johdon kumppaniksi.

Kunniamaininnan sai viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas esimerkillisestä kriisiviestintätyöstään Elenian palveluksessa.

Vuoden viestintäpalkinnot jaettiin viestinnän ammattilaisten ProCom-päivässä tiistaina 7. kesäkuuta.

Lopullisen päätöksen viestintäpalkintojen saajista teki tuomaristo, johon kuuluivat Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotalus, ProComin puheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeriön viestintäjohtaja Taina Pieski, Helsingin Sanomien toimittaja Marko Junkkari, Ellun Kanojen viestinnän tekijä Eeva Lehtimäki sekä ProComin toimitusjohtaja Elina Melgin.