Suuri journalistipalkinto

Anna-Kaisa Urpelainen 15.3.2016 20:27 päivitetty 16.3.2016 08:41

Vuoden journalistisena tekona palkittiin Haaga-Helian ammattikorkeakoulun toimittajakoulutus

Suuri journalistipalkinto
Anne Leppäjärvi palkittiin Vuoden journalistisesta teosta Suuri journalistipalkinto -gaalassa.

Vuoden journalistinen teko -palkinnon nappasi Anne Leppäjärven luotsaama Haaga-Helian toimittajakoulutus.

Haaga-Helian ammattikorkeakoulun toimittajakoulutus on saanut Vuoden journalistinen teko -palkinnon Suuri Journalistipalkinto -gaalassa.

Toimittajakoulutuksen koulutusohjelmajohtajalla Anne Leppäjärvellä on tuomariston mukaan ollut keskeinen rooli koulutusohjelman jatkuvassa ajan hermoilla pysymisessä.

Leppäjärven johdolla Haaga-Helian toimittajakoulutus on pyrkinyt tarjoamaan keinoja median kriisin ratkaisemiseksi. Tuomariston mukaan koulutusohjelma on hyvin verkostoitunut, se hankkii kiinnostavia luennoitsijoita ja kehittää uusia tapoja tehdä journalismia.

Koulutusohjelma tekee myös yhteistyötä media-alan kiinnostavimpien hankkeiden kanssa.

Leppäjärvi on voitosta onnellinen.

"Se, että oma ala nostaa koulutuksen ylipäätään ehdokkaiden joukkoon on ihan huikean merkityksellistä minulle", Leppäjärvi kertoi M&M:lle ennen voittoaan.

"Tällaisena aikana, jolloin koulutusta kuitenkin leikataan, ja päättäjätkin puhuvat 'kaiken maailman dosenteista', niin se, että halutaan nostaa koulutusta tällä tavalla, on julkilausuma alalta, että tällä on merkitystä."

Leppäjärven mukaan tärkeintä Haaga-Helian journalistisessa toiminnassa on yhdistää se, mitä tapahtuu toimittajakoulussa ja se mitä tapahtuu toimituksissa.

Oleellista Leppäjärven mukaan on löytää yksilöiden välinen työskentely, jossa löytyy vastaparit toimituksesta sekä Haaga-Helian opettajilta ja opiskelijoilta.

Leppäjärvi kuvaa, että toimittajakoulutuksessa meno ei niinkään ole tulevaisuusajattelua, vaan se pysyttelee ennemminkin tässä hetkessä.

Leppäjärvi kertoo, että hän ei ole vielä miettinyt paljon mitä voittorahoilla tekisi.

"Olen luvannut ostaa pojalleni jonkun ison Lego-pakkauksen", Leppäjärvi naurahtaa.

"Ja ehkä koulutan itseäni johonkin uuteen."

Vuoden journalistinen teko -palkinnon saajiksi ehdolla olivat Tuomas Peltomäki ja työryhmä HSTV:n Uutisraportista sekä Aamulehden kulttuuritoimitus Viikko Tallinnassa -juttusarjasta.