Viidettä kertaa jaettava Vuoden suomalainen pelinkehittäjä -palkinto on myönnetty peliyritys Seriously Oy :lle. Seriouslyn pelistudio sijaitsee Helsingissä ja liiketoiminnan kehitys- ja markkinointitoiminnot Los Angelesissa.

Seriouslyn ovat perustaneet Rovio ssa työskennelleet Petri Järvilehto ja Andrew Stalbow. Järvilehto johti Rovion pelistudiota ja työskenteli sitä ennen luovana johtajana peliyhtiö Remedy ssä. Stalbow puolestaan vastasi Roviolla kaupallisesta strategiasta.

Seriouslyn jäsenillä on taustoja Rovion ja Remedyn lisäksi muun muassa Digital Chocolate ssa ja Recoil Games issä.

Vuonna 2013 perustettu Seriously on ehtinyt reilun vuoden toimintansa aikana, paitsi varmistamaan merkittävän ulkopuolisen rahoituksen itselleen, myös julkaisemaan ensimmäisen pelinsä Best fiends eli parhaat riiviöt. Peliä ladattiin miljoona kertaa ensimmäisen kuuden päivän aikana."Seriously on paitsi erinomainen pelistudio, myös hieno esimerkki "second round start-up"-studioiden esiinmarssista, joka kertoo Suomen pelialan kypsyydestä. Seriouslyn alkuvaiheessa saama rahoitus, kansainväliset suhteet, asiantunteva ammattilaistiimi ja nopeassa tahdissa julkaistu ensimmäinen peli ovat kaikki tyypillisiä piirteitä näille toisen kierroksen yrityksille. Pelien kehittäminen ja pelimarkkinoilla menestyminen eivät koskaan ole helppoa, mutta toimialan iän ja tekijöiden kokemuksen kasvaessa on lupa odottaa lisää Seriouslyn kaltaisia ammattitaidolla koottuja start-uppeja joiden mahdollisuudet menestyä ovat loistavat", toteaa palkinnon myöntänyt tuomaristo.Vuoden suomalaisena pelinkehittäjänä on aiemmin palkittu Toni Fingerroos (2013), Supercell (2012), Ari Pulkkinen (2011) ja Rovio (2010).

Vuoden suomalainen pelinkehittäjä -palkinto jaettiin Messukeskuksessa Helsingissä DigiExpo-messujen ammattilaispäivänä tänään perjantaina 31. lokakuuta. Suomen Messusäätiön jakaman palkinnon arvo on 3 000 euroa. Voittajan valitsi raati joka koostui Neogames Finland ry:n ja FIGMA ry:n edustajista.