Vuoden parhaat markkinointiviestinnän alan toimistot palkitaan jälleen 7. helmikuuta 2019 Helsingissä.

Suomen Vuoden toimisto -tutkimus perustuu ruotsalaisen Regin Årets Byrå -konseptiin. Regin toimitusjohtaja Pia Grahn kertoo, että jo viime vuoden gaalassa häntä revittiin hihasta kysyen, milloin tapahtumatoimistot saavat oman kategorian.

"Tapahtumatoimistoja on kuitenkin aika monta. Ruotsissa kategoria on ollut mukana jo pitkään ja se tuli nyt Suomeen", Grahn kertoo M&M:lle.

Ensi vuonna toimistoja palkitaan siis kahdeksassa kategoriassa.

Kategorioiden lisäksi gaalassa jaetaan kunniamainintoja tietyillä tutkimuksen osa-alueilla parhaiten pärjänneille toimistoille. Viime vuonna kunniamaininnat annettiin stategisesta osaamisesta, luovuudesta ja digiosaamisesta. Uutena kunniamainintana on mukana yli 10 miljoonan euron myyntikatteen markkinointiviestintätoimistot.

"Emme vielä halua tehdä tästä omaa kategoriaa, koska haluamme nähdä, kuinka paljon näitä toimistoja on. Ruotsissa siitä on tullut kova kategoria ja tänä vuonna vertailimme isoimpia toimistoja myös Norjassa", Grahn sanoo.

Uudistusten taustalla ovat keskustelut aiempiin Vuoden toimisto -tutkimuksiin osallistuneiden toimistojen kanssa muodostetussa advisory boardissa.

Suomessa tutkimuksen tiedonkeruusta ja tulosten analysoinnista vastaa tutkimustoimisto Norstat Finland ja konseptin markkinoinnista Alma Media, johon myös Markkinointi & Mainonta kuuluu.

Kesän aikana toimistoilla on aikaa valmistautua tutkimukseen ja asiakaslistat kerätään elokuussa. Tutkimuksen tietojenkeruu ja kenttätyö kestää koko syksyn.

Vuoden toimisto -tutkimuksen shortlist tulee julki loppuvuodesta 2018. Voittajat palkitaan gaalassa 7. helmikuuta 2019.

Viime vuonna tutkimuksessa oli mukana 55 toimistoa ja kaikkiaan 903 vastaajaa.