Erityisesti hapanoluistaan tunnettu pienpanimo CoolHead Brew on etsinyt tiloja viime vuoden syksystä lähtien vastatakseen alati kasvavaan kysyntään. Panimotoiminnan lisäksi CoolHead Brew aikoo pyörittää tilassa suurella terassilla varustettua anniskeluravintolaa, saunatiloja ja erilaisia tapahtumia.

“Olemme erittäin innoissamme mahdollisuuksista, joita tämä avaa meille. Gardenia on kaunis paikka, johon tulemme puhaltamaan uutta elämää tehdäksemme siitä jälleen alueen maamerkin. CoolHead kasvaa nopeasti ja pääsemme nyt laajentamaan tuotantoamme lähempänä fanejamme. Tulemme julkaisemaan tiuhalla tahdilla uutuusoluita, tuomaan alueelle kulttuuria, tekemistä ja viihdettä sekä tekemään yhteistyötä erityisesti alueen opiskelijayhteisön kanssa”, CoolHeadin toimitusjohtaja Cleber Goncalves kertoo tiedotteessa.

CoolHead Brew vuokraa Gardenian 1 447 neliömetrin kokoisen tilan Helsingin kaupungilta. Toiminta tulee keskittymään pääasiallisesti Gardenian päärakennukseen, jossa on aiemmin toiminut trooppinen puutarha, viher- ja ympäristötietokeskus ja luontokoulu. CoolHead aikoo rakentaa Gardenian eteläpuolelle ison terassin ja järjestää säännöllisesti erilaisia tapahtumia.

Gardenian rakennukset ovat Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy:n suunnittelemat ja ne valmistuivat vuonna 2001. Alkuperäiset arkkitehdit ovat mukana myös muutosprosessissa.

“On erittäin hienoa saada tälle uniikille rakennukselle uusi elämä. Panimotoiminta sopii rakennukseen erittäin mainiosti, vaikka tilat suunniteltiin alunperin aivan erilaiseen käyttöön”, professori ja arkkitehti Hannu Tikka sanoo.

CoolHead Brew on aloittanut toimintansa vuonna 2016, ja pienpanimo tunnetaan erityisesti hapanoluistaan. Panimon missiona on asettaa Suomi craft beer -skenen maailmankartalle. Yrityksen oluita saa Suomen olutravintoloista, Alkoista ja ruokakaupoista, ja olutta myös viedään ympäri Eurooppaa. Tällä hetkellä CoolHead Brew sijaitsee Tuusulassa ja työllistää kahdeksan ihmistä.

Gardenian päärakennuksen alkuperäinen toiminta loppui marraskuussa 2015 kaupunginhallituksen päätöksellä. Talvipuutarhan toimintaa ei tuolloin saatu yrityksistä huolimatta taloudellisesti kannattavaksi. Kiinteistöön kuuluu lisäksi kaksi toimistorakennusta, joiden tiloissa toimii muita yrityksiä ja toimijoita.