Yhteiskäyttöisiä sähköpotkulautoja vuokraavaruotsalainen Voi on solminut yhteistyösopimuksen Warner Music Finland in ja Warner Music Denmark in kanssa. Yhteistyöaloite tuli suoraan levy-yhtiön artisteilta, jotka liikkuvat vastedes lyhyet kaupunkimatkat studiolle ja tapaamisiin Voin sähköpotkulaudoilla.

”Warner Music Finland etsii jatkuvasti uusia mahdollisia tapoja hiilijalanjälkemme pienentämiseksi, ja yhteistyön aloittaminen Voin kanssa on ensimmäisiä konkreettisia tekojamme toivottavasti pitkällä polulla kohti ilmaston kannalta kestävämpää tulevaisuutta”, kommentoi Warner Music Finlandin brändi- ja yritysyhteistyön johtaja Ville Ahtiainen tiedotteessa.

”Kokeilemme yhteistyötä ensin Pohjoismaissa, mutta ei ole lainkaan mahdotonta, että laajennamme yhteistyötä kansainvälisesti piankin”, hän sanoo.

Warner Musicin artisteista muun muassa Benjamin on tunnustautunut Voin sähköpotkulautojen suureksi faniksi ja käyttää niitä ahkerasti studion ja tapaamisten välillä sukkuloimiseen.

Voin markkinointipäällikkö Mathias Soini kertoo, että kumppanuudet yritysten kanssa ovat Voille tärkeitä, joten Warner-yhteistyö oli looginen päätös. Kyse on molempia osapuolia hyödyttävästä brändiyhteistyöstä, josta ei makseta, mutta Voi antaa Warnerille alennusta palvelunsa käytöstä.

”Warnerin artistit ja työntekijät saavat Voi-krediittejä alennuksella. Vastineeksi Voi saa näkyvyyttä ja mahdollisuuden tukea ammattilaisia, jotka arvostavat kestävää liikkumista”, Soini kertoo M&M:lle.

Voin perustaja ja toimitusjohtaja Fredrik Hjelm kertoo yrityksen olevan aina avoin yhteistyölle sellaisten kumppaneiden kanssa, jotka jakavat sen vision päästöttömästä kaupunkiliikenteestä.

”Warner Musicin artistit ovat esikuvia monille nuorille ja vähän vanhemmillekin, ja heidän aloitteestaan syntynyt yhteistyö kertoo aidosta halusta muuttaa arkiliikkumista ilmaston kannalta kestävämpään suuntaan”, Hjelm sanoo tiedotteessa.

Voin tavoitteena on polttomoottoriautojen, liikenneruuhkien ja päästöjen vähentäminen Euroopan suurkaupungeissa. Yritys perustettiin Ruotsissa kesällä 2018. Nykyään VOI Scooters -sähköpotkulautoja käyttää noin 1 500 000 ihmistä 25 eri kaupungissa muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Espanjassa, Portugalissa, Ranskassa ja Saksassa. Euroopan johtavan sähköpotkulautayrityksen menopelin voi Suomessa napata käyttöön tällä hetkellä Helsingin, Turun ja Tampereen keskustoissa.