Facebook in omistama pikaviestisovellus WhatsApp kertoi maanantaina uudesta rajoituksesta, jonka myötä käyttäjä voi jatkossa lähettää viestin eteenpäin vain viidesti. Asiasta kertovat uutistoimisto Reuters ja CNBC.

Uusi päivitys tulee ensin käyttöön Android-käyttöjärjestelmässä ja sen jälkeen Apple n laitteille kehitetyssä iOS-käyttöjärjestelmässä.

WhatsAppin viestinnästä vastaava johtaja Victoria Grand kertoo, että palvelu pyrkii rajoittamaan ”huhujen ja väärän tiedon” leviämistä.

"Otamme viiden viestin rajoituksen käyttöön kaikkialla maailmassa tästä päivästä lähtien", Grand kertoi maanantaina Indonesian pääkaupungissa Jakartassa uutistoimisto Reutersin mukaan.

Aiemmin käyttäjä pystyi lähettämään WhatsApp-viestin eteenpäin 20 henkilölle tai ryhmälle.

Uusi rajoitus otetaan käyttöön erityisesti Intiassa viime vuonna sattuneiden tapauksien seurauksena.

Valheelliset WhatsApp-viestit johtivat viime vuonna Intiassa useisiin kuolemantapauksiin sen jälkeen, kun palvelun kautta levisi huhu, jonka mukaan Intiassa operoi lapsia sieppaava ryhmä.

Vain muutamassa kuukaudessa yli 20 ihmistä kuoli väkijoukon pahoinpiteleminä heistä levitetyn väärän tiedon ja perättömien huhujen takia.

WhatsApp on pyrkinyt löytämään keinoja torjua sovelluksessa esiintyvää väärinkäyttöä, kuten valeuutisten, manipuloitujen kuvien ja ilman kontekstia jaettujen videoiden levittämistä palvelun kautta.

Palvelulla on maailmanlaajuisesti noin 1,5 miljardia käyttäjää.