Facebookin omistama pikaviestisovellus WhatsApp saa viimein muista palveluista, kuten Telegramista ja Signalista, tutut tarrat eli keskustelun sekaan lätkittävät kuvat, joilla omia tunteitaan ja reaktioitaan voi ilmaista hieman monipuolisemmin kuin tavallisilla emojeilla.

Uudistusta on osattu odotella pitkään, sillä tarroja on voinut käyttää jo hyvän tovin toisessa Facebookin omistamassa viestimessä Messengerissä.

Alkuun tarjolla on WhatsAppin omia tarroja sekä valikoima ulkopuolisten tarrataiteilijoiden luomuksia, WhatsApp kertoo. The Next Webin mukaan monet valmiiksi tarjotuista tarrapaketeista ovat tuttuja Facebook Messengeristä.

Alkuperäisten tarrojen lisäksi käyttäjien on mahdollista luoda palveluun omia tarrapakettejaan. Niiden julkaiseminen ja lataaminen tapahtuu tavallisten sovelluksien tapaan virallisten sovelluskauppojen, Google Play Storen ja Applen App Storen kautta.

Tarkemmat ohjeet tarrapakettien luomiseen on annettu Whatsappin blogissa.

Tarrojen lisääminen WhatsApp-keskusteluihin onnistuu kirjoituskentän oikeasta reunasta, jossa näkyy oikeasta alakulmastaan taitettu tarraikoni. Myös gif-animaatioiden lisääminen onnistuu samaa ikonia klikkaamalla.

Tarrat tuodaan sekä iOS- että Android-käyttäjille tulevien viikkojen aikana.