Sosiaalinen media

Sonia Savonen 14.5. 11:34 päivitetty 14.5. 11:37

WhatsAppin kautta on levitetty vakoiluohjelmaa

Vakoiluohjelma on tunnistettu israelilaisen teknologiayritys NSO:n Pegasus-vakoiluohjelmaksi.

WhatsApp-pikaviestipalvelua käyttäviin älypuhelimiin on tehty isku, jossa puhelimiin on tartutettu vakoiluohjelma, uutisoi muun muassa Ars Technica.

Iskussa on hyödynnetty WhatsAppin puhelutoimintoa. Hakkerit soittivat WhatsAppia käyttäviin älypuhelimiin. Vakoiluohjelma tarttui, vaikka käyttäjä ei olisi vastannut puheluun.

Vakoiluohjelma on tunnistettu israelilaisen teknologiayritys NSO:n Pegasus-vakoiluohjelmaksi. Se käyttää kameraa ja mikrofonia sijainnin ja viestien tietojen selvittämiseksi, kirjoittaa Engadget.

WhatsApp-sovellus lopettaa toimintansa kaikissa Windows-puhelimissa tämän vuoden lopussa. Myös hakkerit taisivat tietää tämän, sillä vakoiluohjelma tartutettiin vain iPhone- ja Android-puhelimiin.

Rikollisia ei ole vielä saatu kiinni, mutta Engadgetin mukaan kyseessä saattaa olla Lähi-idän maa, joka koittaa tiukentaa ihmisoikeuksiinsa liittyvän kritiikin valvontaa.

Whatsapp-palvelun edustaja on kertonut, että yhtiön tutkijat löysivät haavoittuvuuden jo aiemmin tässä kuussa. Haavoittuvuus löydettiin WhatsAppin ääntä reaaliajassa siirtävästä ip-puheesta eli voipista.

WhatsApp-haavoittuvuutta alettiin korjata perjantaina julkaistun päivityksen kautta.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Yhteiskunta

23.08.2019 14:59

Kuntaliitto valitsi Milttonin

Suomen Kuntaliitto ry on valinnut Milttonin viestintä- ja markkinointipalvelujensa strategiseksi ja operatiiviseksi kumppaniksi.