Sosiaalinen media

Olli Vänskä 21.3.2018 10:27

WhatsAppin perustaja kehottaa: poista Facebook puhelimestasi

Kuvituskuva / Colourbox

Viime päivien keskustelu Facebookin käyttäjätietojen hyväksikäytöstä sai WhatsAppin perustajan Brian Actonin julistamaan, että "aika on tullut".

Some-jätti Facebook joutui myrskyn silmään, kun varmistui että palvelusta saatujen käyttäjätietojen avulla oli rakennettu ihmisten profiloinnin mahdollistava järjestelmä, jota käytettiin hyväksi muun muassa Donald Trumpin vaalikampanjassa. Paljastus on saanut entistäkin useammat käyttäjät hylkimään Facebookia.

Nyt #deletefacebook-liikkeeseen on lähtenyt mukaan myös Brian Acton, toinen WhatsApp-pikaviestipalvelun perustajista. Siis sama mies, joka myi yhtiökumppaninsa Jan Koumin kanssa WhatsAppin Facebookille noin 19 miljardilla dollarilla vuonna 2014.

Acton julkaisi tiistaina Twitterissä kyseisellä aihetunnisteella varustetun viestin, jossa luki yksinkertaisesti "It is time", eli suomeksi aika on tullut.

Mies julkaisi samanlaisen viestin myös Facebookissa, TechCrunch kertoo. Acton ei ole kommentoinut viestejään julkisesti.

Ei ole tietoa, kuinka vakavissaan hän on Facebookia puhelimestaan poistamassa. Acton kaipaa ilmeisesti vaihtoehtoa myös WhatsAppille, sillä hän on muun muassa antanut 50 miljoonaa dollaria Signal-sovelluksen kehittämiseen.

Joku voi pitää palvelunsa Facebookille myynyttä Actonia kaksinaamaisena, mutta itse asiassa WhatsApp oli alun perin mainosvastainen palvelu. Vuonna 2012 palvelu totesi itse blogissaan, että "kun [palvelussa] on mainoksia, käyttäjä on tuote".

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö