myyntihitti

MIKÄ TUOTE

Wii Fiton japanilaisen pelijätin Nintendon kehittämä kuntoilupeli, jota pelataan konsolin avustuksella. Pelin mukana tulevan Wii Balance Boardin avulla pelaaja voi tehdä esimerkiksi jooga- ja lihaskuntoharjoitteita.

NÄIN SE SYNTYI

Nintendo aloitti Wii-pelien kehittämisen heti Nintendo Game Cuben julkistamisen jälkeen vuonna 2001. Tavoitteena olivat aiempaa interaktiivisemmat pelit.

Kuntoilupelien kehittämiselle oli tilaus: teollisten maiden ihmiset pelaavat erilaisia tietokone- ja videopelejä enemmän kuin koskaan ja samalla lihovat enemmän kuin koskaan.

Wii Fit -peli julkaistiin Japanissa joulukuussa 2007. Suomessa peli lanseerattiin keväällä 2008 ja Wii Fit Plus syksyllä 2009.

KILPAILU

Wii Fit kilpailee kahdella rintamalla. Toisaalta sen kilpailijoita ovat muut liikuntamuodot, toisaalta taas muut viihdemuodot ja ajankäyttötavat.

MYYNTIVALTIT

Koska peli tuo kunto- ja liikuntasalin kotiin, Wii Fitin kanssa kuntoileva säästää aikaa ja rahaa. Omaa suoritusta ei tarvitse hävetä ja kuntoilla voi vaikka nakuna.

ASIAKASKOKEMUKSET

Netin Wii Fit -keskusteluissa korostuvat ääripäät. Plussaa jaetaan helpoista harjoitteista, joissa tulee oikeasti hiki. Ei voita kuntosalia, jää muiden kuntoilulaitteiden lailla pölyttymään, sanovat epäilijät. Sadepäivien pelastaja, sanovat lapsiperheet.

PALKINNOT

Huhtikuussa järjestetyssä Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistysFigma Oy:n Finnish Game Awards -gaalassa Wii Sports Resort valittiin vuoden liikuntapeliksi ja Wii Motion Plus vuoden peli-innovaatioksi. Liikuntapeleissä ehdolla oli myös Wii Fit Plus.

JATKOKEHITYS

Wii-katon alle voi koota loputtomiin erilaisia pelejä - myös Fit-perheeseen. Nintendo julkistaa uutuudet yleensä alan suurmessuilla. Seuraavana ovat vuorossa E3-pelimessut Los Angelesissa kesäkuussa.

KUKA MYY

Wii-pelejä tuo maahan Suomen suurin lelujen maahantuoja, Machinery-konserniin kuuluvaAmo. Wii Fit -pelejä jakelevat muun muassa pelien erikoismyymälät, hypermarketit, tavaratalot ja kodinkoneliikkeet sekä verkkokaupat.

MITEN MARKKINOIDAAN

- Wii Fit ja Wii Fit Plus-peliä olemme markkinoineet isoilla tv-kampanjoilla, jotka ovat saavuttaneet hyvin koko perheen. Lisäksi olimme sponsoroimassa juuri päättynyttä Heurekan Liiku ja Pelaa -näyttelyä, jossa Wii Fit Plus sekä Sports Resort -pelit olivat kaikkien näyttelyssä kävijöiden testattavina. Teemme jatkuvasti esittelykiertueita jälleenmyyjiemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Parhaillaan Wii Fit Plus

-peliä pääsee itse kokeilemaan Prisma-kiertueellamme, sanoo Amon category manager Minna Kaivola.

MYYNTIMÄÄRÄ

Wii Fit -peliä on myyty maailmassa jo 35 miljoonaa kappaletta. Suomessa Wii Fit ja Wii Fit Plus ovat keikkuneet viikosta toiseen pelimyyntitilastojen kärkikymmenikössä. Kun platinalevyn myyntiraja on 20 000 kappaletta, Wii Fit -pelien myynti on ylittänyt triplaplatinarajan eikä nelinkertainen platinamyyntikään vaikuta mahdottomalta.

HINTA

Ostopaikasta riippuen peruspaketti maksaa hieman yli sadasta eurosta vajaaseen 200 euroon. Wii Fit Plus -paketin hintaNetanttilassaon 129 euroa.