Luovassa tilassa

Muotoilupääkaupunkivuosi pamahti käyntiin näyttävästi Senaatintorilla. Tulevan vuoden aikana se leviää eri puolille seutua. Kansalaisille vuosi konkretisoituu etenkin erilaisissa tapahtumissa.

Piilossa katseilta on kuitenkin se paikka, josta koko operaatio johdetaan. Hermokeskus sijaitsee Aleksanterinkadulla Remanderin talossa, joka kuuluu Helsingin vanhimpiin. Siellä WDC Helsinki 2012 -vuodesta vastaava Kansainvälinen designsäätiö pitää majaansa.

Pelkästään viime vuonna toimistolla kävi kuutisensataa median edustajaa eri puolilta maailmaa. Se on siis tahtomattaankin samalla myös Suomi-muotoilun showroom. Miten toimisto tästä tehtävästään selviää?

Ihan kelvosti.

Seiniä koristaa tapahtumavuoden graafinen ilme. Valaisimet ovat Aarnion ja Secto Designin . Lehdet on nostettu Mikko Laakkosen Sparks-telineisiin. Astiat ovat tietysti Iittalan . Tilan fokuspisteeksi nousee HC Bergin akryyliveistos, joka on lainassa Kaupunginmuseolta.

Vain tekstiilit puuttuvat. Ainakin japanilaisen toimittajan voi kuvitella jäävän kaipaamaan edes vilausta siitä tunnetuimmasta: Marimekosta .