Nimitykset

M&M 20.6.2017 14:04

WSOY nimitti uusia kustantajia

Colourbox

WSOY kertoo uusivansa organisaatiotaan. Osana organisaatiouudistusta kirjakustantamo on nimittänyt uusia kustantajia kirjallisuuden eri yksiköille.

Kaunokirjallisuuden kustantajaksi on nimitetty FM Anna-Riikka Carlson, tietokirjallisuuden kustantajaksi VTM Henrikki Timgren sekä lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantajaksi FM Paula Halkola.

Kaunokirjallisuuden yksikkö vastaa jatkossa sekä kotimaisen että suomennetun kaunokirjallisuuden julkaisemisesta. Tietokirjallisuuden yksikkö vastaa sekä asiaproosan että tietokirjojen julkaisusta. Lasten- ja nuortenkirjayksikön vastuulla on lasten- ja nuortenkirjojen lisäksi muun muassa sarjakuvat. Johnny Kniga jatkaa osana WSOY:tä ja kustantajan roolissa toimii edelleen FM Jaakko Pietiläinen.

WSOY:n toimitusjohtaja Timo Julkusen mukaan kuluneen vuoden myynti on kustantamolla plussalla. Organisaatiouudistus istuu Julkusen näkemyksen mukaan vallitsevaan tilanteeseen hyvin.

"Olen erittäin tyytyväinen nyt toteutettuun organisaatiomuutokseen ja WSOY voi hyvillä mielin suunnata kohti 140-vuotisjuhlavuottaan", Julkunen toteaa.

WSOY:n tämän vuoden menestyksiä ovat kustantamon mukaan olleet muun muassa norjalaisen rikoskirjailija Jo Nesbøn Jano, Miki Liukkosen toinen romaani O, italialaisen kirjailijanimi Elena Ferranten Napoli-sarjan uutuus Uuden nimen tarina ja 12 klassikkoa-sarja.

Syksyllä ilmestyvät muun muassa Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajan Suomi, kertomuskokoelma , Dan Brownin Alku, Ilkka Remeksen Vapauden risti sekä David Lagercrantzin Millennium-sarjaa jatkava Tyttö joka etsi varjoaan.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö