Ilmeet

Mari Kaislaniemi 27.11.2012 12:51 päivitetty 4.2.2016 10:28

X niin kuin Taideyliopisto

Taideyliopiston uusi yhteinen ilme on X.

Kuvataideakatemian, Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun yhdistävä Taideyliopisto on saanut uuden visuaalisen ilmeen. Uusi pelkistetty yhteinen logo on X.

Ilmeen suunnitteluprosessiin osallistuivat muun muassa kolmen akatemian rehtorit, ylioppilaskunnat sekä avoimella kutsulla kaikki kiinnostuneet Taideyliopistoyhteisöstä. Uuden ilmeen suunnittelusta on vastannut suunnittelutoimisto Bond.

Kuvataideakatemian rehtorin Markus Konttisen mielestä pelkistetty ilme jättää tilaa taiteelle.

"Se on lähtökohta ja määränpää, kohtauspaikka, aarteen sijainti, signeeraus, tuntematon, varoitus, kysymys ja ratkaisu", sanoo Teatterikorkeakoulun rehtori Paula Tuovinen.

Bondissa ilmeen suunnittelusta vastannut Jesper Bange toivoo, että hyvin tunnistettava ja rohkea ilme ei jättäisi ketään kylmäksi.

Uusi logo on saanut opiskelijat vetoamaan ilmettä vastaan ja nettiadressi on kerännyt muutamassa päivässä noin 70 allekirjoitusta.

Ilme näkyy Taideyliopiston väliaikaisilla verkkosivuilla ja sisäisessä viestinnässä jo nyt. Taideyliopisto aloittaa vuoden 2013 alussa, jolloin uusi ilme otetaan käyttöön laajemmin.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö