Kiina uhkaa perustaa oman mustan listansa ”epäluotettavista tahoista”, raportoi New York Times. Kyse olisi vastareaktiosta Yhdysvaltojen pantua Huawein mustalle listalle. Yhdysvaltalaisyritykset saavat tehdä sen kanssa yhteistyötä vain maan hallinnon luvalla.

Lehden mukaan varoitus tuli esille Kiinan kehityskomission ja ministeriöiden tavatessa yrityksiä, jotka maahan tuovat monenlaisia tuotteita Kiinaan.

Viranomaiset varoittivat jenkkifirmoja siitä, etteivät nämä ryhtyisi siirtämään tuotantoaan pois Kiinasta Yhdysvaltojen boikottimääräysten vuoksi. Lisäksi niitä pyydetään lobbaamaan Donald Trumpin hallinnon toimintaa vastaan sanoen, että sillä voi olla pysyviä vaikutuksia.

Muualta kuin Yhdysvalloista kotoisin olevia ulkomaisia yrityksiä Kiinan hallinnon puheet eivät koske, jos ne jatkavat yhteistyötä kiinalaisyritysten kanssa.

Kiinan ja Yhdysvaltojen tulehtuneita välejä koetetaan seuraavan kerran sovitella kesäkuun lopulla, kun presidentit Xi Jingping ja Trump tapaavat Japanissa G20-maiden kokouksessa.