Yksinpurjehtija Ari Huusela osallistuu ensimmäisenä pohjoismaalaisena Imoca Globe Series -valtamerikisojen kiertueelle.

Huuselalla on ensi vuonna edessään kaksi kisaa ja 2020 toiset kaksi. Näiden koettelemusten jälkeen Huusela suuntaa Vendée Globe -kisaan, jossa purjehditaan yksin ja pysähtymättä maapallon ympäri.

Huuselan purjehdukset vaativat yhteensä 2,5 miljoonan euron budjetin, josta valtaosa menee veneen rakentamiseen, remontoimiseen ja ylläpitoon.

"Vaikka summa kuulostaa isolta, vuositasolla se on kohtuullinen. Vielä kun se jaetaan pieniin palasiin usean yhteistyökumppanin kesken. Projekti on kustannustehokas. Isoissa kuvioissa maailmalla puhutaan jopa kymmenenkertaisista budjeteista samassa kilpailuluokassa", Huusela kertoo M&M:lle.

Talouselämän mukaan Huuselalla oli huhtikuussa kasassa vasta neljännes sponsorirahoista.

M&M on uutisoinut toukokuussa, että Huusela on tehnyt sponsorisopimuksen vaatevalmistaja Helly Hansenin kanssa. Huuselan tavoite on saada 15-20 sponsoria.

Nyt Huusela on nyt kumppanoitunut ruotsalais-kiinalaisen konsulttitoimiston Asia Perspectiven kanssa. Kumppaneiden tarkoitus on etsiä yhdessä sponsoreita Kiinan markkinoilta.

Kiinassa lajin suosiota on edesauttanut Kiinan lipun alla purjehtineen Dongfeng Race Teamin menestys Volvo Ocean Race -kilpailussa. Joukkue kiritti voittoon aivan kisan loppuvaiheilla.

”Kiinan kasvavat markkinat ja suosio purjehdusta kohtaan linkittää toimivasti sekä Arin että asiakkaidemme tavoitteet. Uskon, että vahva kokemuksemme oikeiden partnereiden löytämisestä tulee luomaan merkittävää arvoa sekä asiakkaillemme että Arille”, Asia Perspectiven osakas Sami Lindström kertoo tiedotteessa.

huusela