Lidl in käytävillä törmää joskus varsin yllättäviin tuotteisiin, kuten äskettäin sisätiloissa käytettäviin polkupyörien harjoitustelineisiin.

Yrityksen mukaan erikoisimpia viime aikoina myynnissä olleita tuotteita ovat esimerkiksi valovilkuilla varustetut pyöräilykypärät ja verkkokaupassa myydyt kuuden hengen yksisarvisuimalautat.

Kesäkuussa myynnissä taas oli niin sanottuja liikkuvuusharjoitepyöriä. Liikkuvuusharjoitepyörässä on polkupyörän polkimia muistuttavat polkimet, joita voi pyörittää käsillä tai jaloilla.

Miten nämä tuotteet oikein valikoituvat myyntiin, Lidl?

”Jokainen Lidl-maa tekee itsenäisesti omat valikoimapäätöksensä”, Lidlin viestinnästä kerrotaan sähköpostilla. ”Kansainvälisenä organisaationa meillä suuret valikoimat mitä erilaisimpia tuotteita, joista me Suomessa valitsemme suomalaiseen makuun sopivia tuotteita.”

Lidlin mukaan niin sanotun keskikäytävän käyttötavaravalikoima vaihtuu joka viikko, ja silloin tällöin yritys tuo myyntiin erikoisempiakin tuotteita. Syksyllä kaupan on tulossa esimerkiksi lämmitettäviä polkupyörän satuloita.

Joskus Lidl kertoo tahtovansa vaihtoehtojen tarjoamisen lisäksi myös yllättää asiakkaita elintarvikepuolella. Tällaisia tuotteita ovat olleet esimerkiksi hittituotteeksi noussut iberiankinkku telineineen ja makeat pannukakkuburgerit.

”Kaiken kaikkiaan näillä erikoisemmilla tuotteilla tuodaan maailmalla pyöriviä trendejä Suomeen ja herätetään tietenkin meidän asiakkaiden kiinnostus”, viestinnästä kerrotaan.

Jos tuotteista tulee hittejä, ne saattavat palata myyntiin toistamiseen. Näin on käynyt esimerkiksi iberiankinkulle ja lasten Audi-sähköautoille.