Kilpailussa yksityissijoittajat valitsevat Suomen houkuttelevimmat ja luotettavimmat pörssiyhtiöt neljässä eri sarjassa: suuri, keskisuuri ja pieni pörssiyhtiö sekä paras First North -listalla.

Parhaan suuren pörssiyhtiön palkinnon pokkasi Kone. Yhtiön valintaa parhaaksi suureksi pörssiyhtiöksi perusteltiin luotettavuuden, vakaana tuoton sekä kansainvälisen tunnettavuuden kautta. Konetta arvostetaan myös laadukkaista tuotteistaan ja pitkästä suomalaisesta perinteestään.

Keskisuurista yrityksistä yksityisijoittajat arvioivat parhaaksi Ponssen. Perheyritys sai kiitosta sen asiantuntevan johdon ja perinteisen tuotantoalueen hyödyntämisen kautta. Lisäksi yhtiön rooli merkittävänä työllistäjänä koettiin arvokkaaksi.

Pienistä yhtiöistä parhaaksi arvioitiin Marimekko. Suomalainen designyhtiö keräsi kiitosta hyvästä johdostaan, joka on onnistunut laajentamaan yhtiötä vaikeasta toimialasta huolimatta. Kiitosta annettiin myös laadukkaasta tuotekehityksestä ja vahvasta brändin rakennuksesta.

Parhaaksi yhtiöksi First North -listalla valittiin Verkkokauppa.com. Sijoittajat jakavat Verkkokaupalle kiitosta ennen kaikkea uranuurtavasta ja innovatiivisesta otteesta, jolla se on onnistunut laajentamaan kaupankäyntiä digitaalisille alustoille.

Kilpailun järjestävät Pörssisäätiö, viestintätoimisto Kreab ja Messukeskus. Voittajat julkistettiin Sijoitus Invest -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 26.11.

Avoin johto, perinteet ja luotettavuus

Avointen vastausten perusteella yksityissijoittajat arvostavat tunnettuja yhtiöitä, jotka tekevät varmaa osinkoa.

Suomen houkuttelevimpia pörssiyhtiöitä yhdistää innovatiivisuus, hyvä ja avoin johto, maailmanluokan osaaminen sekä luotettavuus.

Myös hyvä ja selkeä viestintä nousi esille useissa yksityissijoittajien vastauksissa. Vastausten perusteella voidaan todeta, että yksityissijoittajat arvostavat avointa ja aktiivista sijoittajaviestintää, arvioi Kreabin johtava viestintäkonsultti Lauri Hyppölä.

”Hyvä sijoittajaviestintä tuo yhtiölle näkyvyyttä sekä luo uskoa ja sitoutuneisuutta asiakkaiden, työntekijöiden ja sidosryhmien joukossa, Kreabin johtava viestintäkonsultti Hyppölä toteaa tiedotteessa.

Palkinnot voittajille jaettiin 26.11. arvostetussa Sijoitus Invest-tapahtumassa Messukeskuksessa.

Vastausten perusteluissa korostuu Pörssisäätiön toimitusjohtajan Sari Lounasmeren mukaan vuodesta toiseen avoimen ja selkeän viestinnän, läsnäolon ja kohtaamisten tärkeys.

”Palkinto yhdistää yksityissijoittajien äänet ja korostaa sitä, kuinka merkittävä sijoittajaryhmä kotimaiset kotitaloudet yhteenlaskettuna ovat”, Lounameri toteaa.