Nimitykset

M&M 9.2.2015 13:30 päivitetty 4.2.2016 10:51

Yle Draaman päälliköksi nousee elokuvaohjauksen professori

Yle Draaman päälliköksi on nimitetty elokuvaohjauksen professori, ohjaaja Jarmo Lampela.

Yle Draaman puikkoihin siirtyvä Jarmo Lampela, 50, vastaa Ylen kotimaisesta draamatuotannosta.

Uuden draamapäällikön vastuulla on Ylen omatuotantoinen draama, radiodraama sekä tuotantoyhtiöiltä tilatut suomenkieliset teokset ja sarjat. Lampela aloittaa uudessa tehtävässään 1. toukokuuta.

"Haluan uudessa työssäni edistää erityisesti kansainvälisiä yhteistuotantoja. Toinen tärkeä tavoite on nostaa esiin uusia, nuoria tekijöitä. Uskon, että draamalle löytyy sitä jo rakastavien yleisöjen lisäksi myös uusia seuraajia verkkoympäristössä ja uudenlaisen mediankäytön myötä", sanoo Lampela tiedotteessa.

Uudessa toimessaan draamapäällikkönä Lampela raportoi Ylen Luovat sisällöt -yksikön johtajalle Ville Vilénille.

"Vahvasti kansainvälistyvä Ylen draamaosasto saa Jarmo Lampelasta  kokeneen sisältöosaajan ja taitavan vetäjän. Lampelan johdolla pääsemme kehittämään alaa yhteistyössä paitsi tuotantoyhtiöiden myös erityisesti oppilaitosten kanssa", kertoo Vilén.

Tällä hetkellä Aalto-yliopiston elokuvaohjauksen professorina ja elokuva- ja lavastustaiteen laitoksen johtajana toimiva Lampela on ohjannut tv-, elokuva- ja teatterituotantoja sekä toiminut käsikirjoittajana, dramaturgina ja tuottajana vuodesta 1992.

Ylen draamapäällikkönä aiemmin toiminut Tuire Lindström on siirtynyt kansainvälisten tuotantojen ja kumppanuuksien päälliköksi.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö