Yle on hankkinut esitysoikeudet Suomen jalkapallomaajoukkueen eli Huuhkajien maaotteluihin ja arvokisakarsintoihin vuosiksi 2022–2028 sekä jalkapallon miesten EM-lopputurnauksiin vuosina 2024 ja 2028.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan kanssa solmittuun sopimukseen kuuluvat Suomen A-maajoukkueen Huuhkajien UEFA EURO -karsintaottelut, FIFA World Cup -karsintaottelut, UEFA Nations Leaguen eli Kansojen liigan ottelut ja harjoitusottelut vuosina 2022–2028. Samalla Yle varmisti esitysoikeudet jalkapallon miesten EM-lopputurnauksiin eli UEFA EURO -turnauksiin vuosina 2024 ja 2028.

Isojen urheilutapahtumien välittäminen kaikkien saataville on osa Ylen julkisen palvelun ydintehtävää.

“Julkisen palvelun yhtiönä meille on tärkeää saada tarjota kansalaisille yhteisiä hetkiä ja suuria elämyksiä. Nyt olemme varmistaneet, että suomalaisille tarjotaan näitä hetkiä aina vuoteen 2028 asti, kun Yle välittää Huuhkajien matsien lisäksi niin kolmet olympialaiset kuin viidet jalkapallon arvokisatkin”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila tiedotteessa.

Uefan markkinointijohtaja Guy-Laurent Epstein kommentoi Uefan iloitsevan yhteistyön jatkumisesta Ylen kanssa.

”Yle on Uefan pitkäaikainen kumppani, jolla on laajaa kokemusta jalkapallokisojen välittämisestä”, Epstein sanoo tiedotteessa.

Ylen urheilun esitysoikeuksien päällikön Riku Saaranluoman mukaan sopimuksen kivijalkana on Uefan arvostus Ylen kykyyn tehdä niin miesten kuin naistenkin jalkapallon arvoturnauksista isoja ilmiöitä Suomessa.

“Olen erittäin iloinen, että pystymme tällä merkittävällä hankinnalla tarjoamaan Huuhkajille pitkäaikaisen kodin ja jatkamaan hienoa arvokisaputkeamme lajissa, jonka suosio Suomessa kasvaa”, Saaranluoma sanoo.

Huuhkajien otteluita Ylen hankkimassa paketissa on 60, ja ne jakautuvat kuudelle kaudelle vuosina 2022–2028. Molemmissa noin kuukauden kestävissä EM-lopputurnauksissa pelataan yli 50 ottelua, ja mukaan pääsee 24 maata. Vuoden 2024 lopputurnaus pelataan Saksassa, kun taas vuoden 2028 kisaisäntää ei ole vielä valittu.

Nyt hankittujen esitysoikeuksien lisäksi Ylellä on oikeudet kesältä 2020 ensi vuodelle siirtyneisiin jalkapallon miesten EM-kisoihin sekä myös vuodella eteenpäin siirtyneisiin jalkapallon naisten EM-kisoihin vuonna 2022. Lisäksi Ylellä on oikeudet jalkapallon miesten MM-kisoihin 2022.