VR Group siirtää Helsingin päärautatieaseman yhteydessä sijaitsevan pääkonttorinsa Yleisradio n Isosta Pajasta vuokrattaviin tiloihin Länsi-Pasilaan vuoden 2017 alkupuolella.

Ylen mukaan kiinteistökulujen karsinta on tärkeä osa resurssien hallintaa etenkin, kun Yle-vero ei ensi vuonna nouse. Uusiin digipanostuksiin haetaan mahdollisuuksia myös toimitiloista luopumalla.

"Sopimus Isosta Pajasta VR:n kanssa on Ylen kannalta hieno, pitkään valmisteltu askel. Päätös tukee strategisia tavoitteitamme siirtää resursseja seinistä sisältöihin", Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen sanoo tiedotteessa.

Myös VR kertoo ratkaisun mahdollistavan miljoonaluokan säästöt. Kulujen karsiminen on osa yhtiön tehostamistoimia, joilla on tarkoitus mahdollistaa junalippujen hintojen alentaminen.

Yle jatkaa toimintaa osassa Isoa Pajaa, ja muun muassa auditorio, osa neuvottelutiloista ja henkilöstöravintola kehitetään Ylen ja VR:n yhteiskäyttötiloiksi. VR:n asematoiminta päärautatieasemalla jatkuu, mutta vapautuviin tiloihin on suunniteltu lisäksi esimerkiksi hotellitoimintaa. Muutoksia suunnitellaan ja tehdään yhdessä Museoviraston ja Helsingin kaupungin kanssa.