Yle ja Ylä-Satakunta-lehti ovat sopineet yhteistyökokeilusta, jossa Ylen alueellinen uutissisältö tulee saataville Ylä-Satakunta-lehden digitaalisille jakelualustoille.

Ylen uutispalvelussa oleva alueellinen sisältö on upotettu Parkanon, Karvian ja Kihniön paikallislehden Ylä-Satakunnan sivustolle niin, että Ylen uutistarjonta näkyy ja päivittyy lehden verkkosivuilla. Yhteistyö on kokeilu, jossa ei liiku rahaa.

Verkkoalusta tulee Ylä-Satakunta-lehdeltä ja uutissisältö Yleltä. Sopimus on voimassa vuoden 2021 loppuun.

“Liikenneministeri antoi alkuvuodesta 2019 Ylelle ja paikallismedian edustajille tehtäväksi miettiä yhteistyömahdollisuuksia. Tästä saimme idean Ylä-Satakunnan kanssa kokeilla alueellisen uutistarjonnan jakamista”, sanoo Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen tiedotteessa.

Jokisen mukaan Ylen tuottama, Ylen omilla alustoilla jo julkaistu paikallinen aineisto tuo paikallislehden verkkosisältöihin runsautta ja tukee lehden digitaalista toimintaa.

Yle haluaa lisätä jo vuosia tekemäänsä yhteistyötä kotimaisella mediakentällä. Tavoitteena on vahvistaa suomalaisen journalistisen sisällöntuotannon toimintaedellytyksiä, kehittää osaamista ja edistää media-alan teknologista kehitystä. Yle käy jatkuvasti keskusteluja kaupallisen median kanssa yhteistyöstä ja uusista hankkeista.

Ylä-Satakunnan päätoimittaja Jukka Huikko kertoo, että nyt julkistettu pilotti on yksi osa lehden viime syksynä käynnistynyttä digikehityshanketta.

”Alkuvuodesta uudistimme verkkopalvelumme kokonaan. Olemme mediakentällä pieni ja itsenäinen toimija, mutta digitalisaation hyödyntäjänä pyrimme olemaan paikallislehdissä edelläkävijöiden joukossa – toki omien kehittämisresurssiemme puitteissa, mutta ennen kaikkea yhteistyötä tehden”, Huikko sanoo tiedotteessa.

Pilotti Ylen kanssa on ollut hänen mukaansa mielenkiintoinen.

”Mediakentällä pitäisi tehdä nykyistä selvästi enemmän yhteistyötä, jossa kehitystyön tuloksia ja kokemuksia jaetaan avoimesti eri toimijoiden välillä”, Huikko sanoo.