Yleisradiotiedotti viime keväänä, että sen sisältö- ja henkilöstöjohtamista sekä teknologiakehityksen johtamista vahvistetaan.

Toissapäivänä Yle julkaisi ”vahvistukseen” liittyvän tiedotteen, jonka mukaan se on nimittänyt ison joukon uusia päälliköitä:

Tapahtumat, urheilu ja tuotanto -yksikön päällikköinä aloittavat Ville Venell, Lise-Lottie Ek, Hanna Jussila ja Markku Jylhäsalo. Heidän lisäkseen nimitetään myöhemmin tapahtumapäällikkö ja urheilupäällikkö.

Teknologia ja kehitys -yksikön päällikköinä aloittavat Vesa Aalto, Olli Sipilä, Sanna Tornivaara ja Juha-Matti Perttunen.

Luovat sisällöt -yksikön päällikköinä aloittavat Minna Peltomäki, Johanna Aho, Ilkka Lehtinen, Minna-Mari Parkkinen ja Antti Hirvonen.

Lisäksi samassa tiedotteessa kerrotaan, että Pihla Allos siirtyy Ylen strategia- ja viestintäosastolle muutospäälliköksi ja että Lähetys ja Mediapalvelut -osaston päälliköksi on nimitetty Martti Kyllönen.

Ylestä kerrotaan, että sen johtajien, päälliköiden ja esimiesten kokonaismäärä oli viime toukokuun lopussa 245.

Ylen HR-päällikön Sami Toivaisen mukaan ei ole vielä varmaa tietoa, mikä on uusien päällikkönimitysten vaikutus Yle-pomojen kokonaismäärään.

”Menossa olevan uudistuksen lopullinen vaikutus johtajien ja esimiesten kokonaismäärään ei ole vielä tiedossa, koska uudistukseen liittyvät yt-neuvottelut jatkuvat vielä eikä nyt valittujen päälliköiden alaisuuteen muodostuvien organisaatioiden lopullisesta rakenteesta ole päätetty”, Toivainen kertoi.

Toivaisen mukaan johtotehtävissä toimivien palkoissa on merkittävää vaihtelua.

”Päälliköiden ja esimiesten palkkahaitari on Ylessä hyvin laaja ja vaihtelee vastuualueen mukaan.”

Toimitusjohtajille maksetut palkat ja palkkiot vuonna 2018 olivat 385 024 euroa sisältäen vuodelta 2017 maksetun 41 572 euron tuloskorttipalkkion sekä puhelinedun. Lauri Kivinen toimi Yleisradion toimitusjohtajana syyskuuhun 2018, jolloin nykyinen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila aloitti tehtävässä.

Vuonna 2018 johtoryhmän jäsenten kokonaispalkka pois lukien toimitusjohtajan palkka oli 1 290 220 euroa. Summa sisältää johtoryhmän jäsenille vuonna 2018 maksetun vuoden 2017 tuloskorttipalkkion suuruudeltaan 118 630 euroa.

Ylen toimintaa rahoitetaan yleisradioverolla. Viime vuoden valtion talousarvion mukaan verorahoja siirrettiin 508 miljoonaa euroa valtion televisio- ja radiorahastoon Ylen kustannusten kattamiseksi. Tänä vuonna summa on talousarvion mukaan 519 miljoonaa euroa.

Ylen mukaan sen liikevaihto oli viime vuonna 471,6 miljoonaa euroa.

Toivaisen mukaan Ylen johtajien, päälliköiden ja esimiesten määrä on ollut hieman laskusuunnassa viime vuodesta.

Viime vuoden lopussa Yleisradiossa työskenteli vakituisessa kuukausipalkkaisessa työsuhteessa 2811 henkeä.