Nimitykset

M&M 10.10.2014 08:43 päivitetty 4.2.2016 10:46

Yle nimitti neljä kirjeenvaihtajaa

Kirjeenvaihtajat lähtevät Washingtoniin, Berliiniin, Kiovaan ja Beirutiin.

Yle on nimittänyt uudet kirjeenvaihtajat Washingtoniin, Berliiniin, Kiovaan ja Beirutiin.

Yhdysvaltain-kirjeenvaihtajaksi Washingtoniin lähtee Pirkko Pöntinen, 56. Hän aloittaa kaksivuotisen kautensa 15. tammikuuta 2015. Pöntinen on työskennellyt pitkään Yle Uutisten ulkomaanosastolla ja muun muassa Kiinan-kirjeenvaihtajana vuosina 2004-2006.

Ylen nykyinen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja on Olli-Pekka Sulasma. Hänen kautensa päättyy vuodenvaihteessa.

Uutena Eurooppa-kirjeenvaihtajana Berliinissä aloittaa vuoden alussa Dan Ekholm, 45. Hän siirtyy Berliiniin Brysselistä, missä hän on työskennellyt vuodesta 2011 Ylen ruotsinkielisen uutistoiminnan EU-kirjeenvaihtajana. Aiemmin hän on toiminut esimerkiksi Svenska Ylen Tukholman-kirjeenvaihtajana ja Suomen Tukholman suurlähetystön lehdistöneuvoksena.

Eurooppa-kirjeenvaihtaja on osa Ylen uutta EU-toimitusta. Kirjeenvaihtaja raportoi eurooppalaisista ilmiöistä ja EU-päätösten vaikutuksista jäsenmaissa. Kirjeenvaihtajan on tarkoitus seurata erityisesti Saksaa ja itäisen Keski-Euroopan EU-maita.

Kiovaan Yle lähettää Kerstin Kronvallin, 56, raportoimaan Ukrainan tilanteesta. Hän lähtee kirjeenvaihtajaksi 17. marraskuuta. Kausi kestää puoli vuotta. Kronvall työskentelee tällä hetkellä Ylen ruotsinkielisen uutistoimituksen ulkomaantoimittajana. Aiemmin hän on toiminut Svenska Ylen Moskovan-kirjeenvaihtajana sekä lehdistöneuvoksena Suomen Moskovan suurlähetystössä.

Ukrainan-kirjeenvaihtajan tehtävä on osa Ylen uutta lyhytaikaisten kirjeenvaihtajien järjestelmää.

Yle nimitti lyhytaikaisen kirjeenvaihtajan myös Lähi-Itään. Marika Kataja-Lian, 37, lähtee joulukuun alussa Beirutiin. Tällä hetkellä hän on Yle Uutisten verkkotoimituksen ulkomaantoimittaja.