Yleisradio ilmoitti tänään perjantaina 22. toukokuuta perustavansa uuden ajankohtaistiimin, jolle haetaan saman tien päällikköä. Uuden esimiehen johdettavaksi tulee syyskuun alussa 12 toimittajan ryhmä, jonka tarkoitus on tehdä ajankohtaisjuttuja Yle Uutisten verkkoon sekä television ajankohtaisohjelmiin.

Uusi yksikkö on perustettu korjaamaan tammikuussa aloitetun edellisen organisaatiouudistuksen ongelmia. Tuolloin Ajankohtaistoiminta lopetettiin erillisenä yksikkönä, ja sen toimittajat siirrettiin Yle Uutisten uuteen Yhteiskuntatoimitukseen, jossa on seitsemän teemakohtaista ”sisältötiimiä”. Uusi organisaatio ei kuitenkaan ole toiminut kitkattomasti, vaan A-ohjelmien suunnittelu on koettu hankalaksi.

A-studion ongelmia kuvastaa muun muassa se, että ohjelman vakiojuontajaksi valittu toimittaja Jaakko Loikkanen ilmoitti melkein saman tien lähtevänsä MTV :n uutisankkuriksi. Hän aloittaa uudessa työpaikassaan heinäkuussa. Loikkasen tilalle on jo valittu Johanna Vesikallio STT :stä.

Uuden ajankohtaistiimin työssä painotetaan kunnianhimoisia nettijuttuja, Yle-kielellä sanottuna ”laadukasta, kiinnostavaa ja vaikuttavaa verkkofeature- ja ajankohtaisjournalismia”. Sen pitäisi tehdä sekä tutkivaa journalismia että reagoida nopeasti päiväkohtaisiin aiheisiin.

Tiimin esimieheltä vaaditaankin muun muassa erinomaisia yhteistyötaitoja sekä ja ”vahva ymmärrys verkkokerronnasta, feature- ja ajankohtaisjournalismista ja niiden kehittämisestä muuttuvassa mediaympäristössä”. Esimies raportoi Yhteiskuntatoimituksen päällikölle Riikka Venäläiselle, joka siirtyi vuodenvaihteessa Ylelle Helsingin Sanomista.

Kirjoittaja työskenteli Ylen Ajankohtaistoiminnassa toimituspäällikkönä 2011-2013.