Uudistukset

M&M 9.2.2015 15:13 päivitetty 4.2.2016 10:51

Yle uudistaa alueiden toimintaa - painopiste sisällöntuotantoon

Yle uudistaa alueyksiköidensä toimintamallin ja työtavat sekä nimittää uusia päälliköitä.

Yleisradio on saanut Yle Alueiden yt-neuvottelut päätökseen. Yle kohdentaa aluetoimitustensa resursseja uudelleen ja kertoo panostavansa erityisesti sisällöntuotantoon. Samalla Yle pyrkii myös selkiyttämään toimitusten työnjakoa: uudessa toimintamallissa alueiden päälliköiden vastuut muuttuvat.

Ylen mukaan alueiden päälliköt huolehtivat vastedes hallinnollisista esimiestehtävistä. Kymmenen suomenkielisen toiminnan päällikköä ja yksi Yle Saamen aluepäällikkö vastaavat henkilöstöstä, taloudesta ja strategiasta.

"Uudistus vahvistaa Ylen alueellista toimintaa", arvioi Yle Alueiden päällikkönä jatkava Jyri Kataja-Rahko tiedotteessa.

Alueiden johtotiimin päälliköiksi valittiin uudistuksen myötä Kimmo Sarlin, Noora Santavuori ja Eero Hyvönen. Santavuori siirtyy tiimiin YleX:n vastaavan tuottajan tehtävästä ja Hyvönen Yle Hämeen päällikön tehtävästä.

Toimituksellisesta johtamisesta pitävät huolta puolestaan vastaavat tuottajat. Jokaiseen toimitukseen nimetään tuottaja, jonka vastuulla on päivittäisjournalismi. Vastaavat tuottajat valitaan myöhemmin keväällä.

Työnjaon lisäksi myös alueiden keskinäinen tekeminen ja yhteistyö muuttuvat. Yle ei erittele, mitä muutoksia aluiden toimintatapoihin tarkemmin ottaen on luvassa.

"Uudistuksista huolimatta Ylen nykyiset alueyksiköt säilyvät itsenäisinä ja kaikilla on jatkossakin omat toimituksensa",  huomauttaa Kataja-Rahko.

Yle Alueiden päälliköt 22. huhtikuuta alkaen ovat:

Yle Saame (Inari): Pirita Näkkäläjärvi

Yle Lappi (Rovaniemi ja Kemi): Eero Säily (Säilyn jäädessä eläkkeelle helmikuussa 2017 Lapin päällikkönä aloittaa Juha Salla)

Yle Pohjois-Suomi (Oulu ja Kajaani): Aki Karjalainen

Yle Pohjanmaa (Seinäjoki, Vaasa ja Kokkola): Hannele Haanpää-Holappa (aloittaa tehtävässä 9.2.2015)

Yle Keski-Suomi (Jyväskylä): Pekka Autio

Yle Itä-Suomi (Kuopio, Joensuu ja Mikkeli): Johanna Raatikainen

Yle Pirkanmaa (Tampere): Sinikka Tuomi

Yle Häme (Lahti ja Hämeenlinna): Päivi Kuisma

Yle Kaakkois-Suomi (Kotka, Kouvola ja Lappeenranta): Sari Lehtinen

Yle Lounais-Suomi (Turku ja Pori): Mari Kunttu-Kauppi

Yle Uusimaa (Helsinki): Marja Mäki-Kuhna

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö