Media

M&M 28.8.2017 11:33

"Ylen odotetaan tarjoavan luotettavinta ja rohkeinta journalismia" – Yle perustaa Journalismin akatemian ja vahvistaa tutkivaa journalismia

Arttu Laitala

Journalismin akatemia aloittaa toimintansa vuoden 2018 alussa.

Yle perustaa Journalismin akatemian, jonka tavoitteena on journalismin, journalististen standardien ja etiikan vahvistaminen ja Ylen journalistisen osaamisen laajentaminen.

Akatemia aloittaa toimintansa vuoden 2018 alussa.

Akatemian ohjelma perustuu työssäoppimiseen, monipuolisiin valmennuksiin, laadun arviointiin ja jatkuvaan palautteeseen. Yle kertoo, että tavoitteena on myös laadukas koulutusyhteistyö esimerkiksi Euroopan yleisradiounioni EBU:n ja yliopistojen kanssa.

Yle kehittää myös sen tutkivan journalismin osaamista. Tutkivaa journalismia vahvistetaan siihen erikoistuneissa Ylen toimituksissa, kuten MOT:ssä ja Spotlightissa. Tutkivan journalismin tekemistä tuetaan entistä enemmän myös Ylen Uutis- ja ajankohtaistoimituksessa.

Yle perustaa myös tutkivan journalismin verkkotoimituksen Tampereelle. Tutkivan journalismin aluedeskin tehtävä on nostaa ja kehittää alueilta tulevia tutkivan journalismin aiheita.

"Ylen odotetaan tarjoavan luotettavinta ja rohkeinta journalismia. Tutkivan journalismin merkitys kasvaa yhä nopeatahtisemman klikkijournalismin maailmassa", sanoo julkaisujohtaja Ismo Silvo kertoo tiedotteessa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö