Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaamista Helsingissä seurattiin aamusta iltaan Yle TV1 -kanavalla, Yle Areenassa, Yle Radio Suomessa, Yle.fi-sivustolla sekä Ylen ruotsinkielisissä palveluissa. Ylen mukaan TV1-kanavan katsojamäärä kaksinkertaistui aikaisempiin kesämaanantaihin verrattuna.

Koko päivän mittainen #Helsinki2018: Trump–Putin -lähetys tavoitti Yle TV1:ssä lähes 1,9 miljoonaa suomalaista.

Parhaimmillaan katsojia oli Trumpin ja Putinin tiedotustilaisuuden aikaan klo 18:15–18:30 lähes 800 000.

Huippukokoukseen liittyviä video- ja radiosisältöjä käynnistettiin maanantain aikana Areenassa kaikkiaan 800 000 kertaa.

Presidenttien tapaaminen ei vedä kuitenkaan vertojaan itsenäisyyspäivän vastaanoton katsojamäärille. Viime vuonna, kun Suomi täytti pyöreät sata vuotta, Ylen Linnan juhlat -lähetyskokonaisuus keräsi 3,6 miljoonaa katsojaa.

Yle tuotti kuvaa ja ääntä kansainvälisten mediayhtiöiden käyttöön yhteistyössä EBU:n eli Euroopan yleisradiounionin kanssa.

"Tuotimme kuvaa mediayhtiöiden käyttöön sunnuntain ja maanantain tärkeimmistä tapahtumista, missä oli kireiden, osin salaisten ja muuttuvien aikataulujen sekä tiukkojen turvatoimien tapahtumassa omat haasteensa", sanoo kansainvälisen kuvasignaalin vastaava tuottaja Timo Huovinen Yleltä.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Riikka Räisänen kertoi eilenM&M:lle, että Yle ei ole vielä laskenut, miten paljon huipputapaamisen tuottaminen kustantaa. Räisäsen mukaan Trump-Putin-uutisoinnin toteuttaminen ei lisää Ylen tappioriskiä, koska Yle on budjetoinut varoja yllättävien uutistapahtumien varalle.

"Tuotanto on tehty poikkeuksellisen nopealla aikataululla. Uutis- ja ajankohtaistoimijana meillä on laskettu budjettia yllättävien uutistilanteiden varalta, on se sitten Mauno Koiviston hautajaiset tai Trumpin ja Putinin vierailu Suomessa. Sama henkilökunta meillä on uutispuolella töissä kuin normaalistikin. Jonkun verran on ihmisiä tullut lomalta töihin."

Lisäys 17.7.2018 Juttuun lisätty itsenäisyyspäivän vastaanoton katsojamäärä.