Media

Emil Elo 8.8. 08:57

Yli 40 prosenttia republikaaneista valmiita antamaan Trumpille vallan hiljentää media

Ron Sachs / POOL
Donald Trump herätti maanantaina ihmetystä kertomalla, että ei epäile Venäjän sekaantuneen Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin vuonna 2016. Myöhemmin hän muutti kantaansa.

Donald Trump ei ole yksin mediavihansa kanssa.

Ipsoksen tekemän tutkimuksessa tutkittiin median ja politiikan suhdetta. Tulokset kertovat monen yhdysvaltalaisen tukevan presidentti Donald Trumpin väitteitä, joiden mukaan media on kansanvihollinen.

Tutkimuksesta uutisoi ensimmäisenä The Daily Beast.

Yksi väittämä tutkimuksessa oli "the president should have the authority to close news outlets engaged in bad behavior."

Peräti 43 republikaanivastaajista vastasi väittämään kyllä. Noin 36 prosenttia republikaaneista oli eri mieltä väittämän kanssa.

Myös demokraateista 12 prosenttia oli sitä mieltä, että presidentillä tulisi olla valta hiljentää media.

Kun mukaan ottaa kaikki tutkimuksessa haastatellut ihmiset, peräti 85 prosenttia yhdysvaltalaisista kuitenkin uskoi lehdistönvapauden olevan erittäin tärkeä Yhdysvaltain demokratialle.

Kaksi kolmasosaa kaikista vastaajista oli sitä mieltä, että lehdistöä on suojeltava poliitikkojen ja elinkeinoelämän vaikutusyrityksiltä.

Yhteensä tutkimukseen haastateltiin 1003 ihmistä, joista republikaaniksi itsensä ilmoitti 363 ihmistä ja demokraatiksi 323 ihmistä.

Yhdysvalloissa on käyty jälleen pitkin viikkoa keskustelua politiikan ja median suhteesta, kun Donald Trumpin tyttäreltä Ivanka Trumpilta kysyttiin, onko media vihollinen.

"Olen saanut oman osani sisällöstä, joka ei ole täysin paikkaansa pitävää. Mutta ei, en usko median olevan kansanvihollinen", Trump vastasi.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Yrityskaupat

22.11.2018 08:30

Orkla ostaa Kotipizzan

Norjalaisen monialayhtiö Orklan ostotarjous on 23 euroa osakkeelta.