Toimistot

Ville Perttula 6.4.2018 12:57 päivitetty 13.4.2018 09:25

Yli puolet irtisanoutui Zeeland Familyn Turun-toimistosta – Tuomas Airisto ei ole huolissaan: "Meillä on muskelia, massia ja hyvä maine"

Juho Kuva
Tuomas Airisto

Toimiston 20 työntekijästä 11 on irtisanoutunut.

Markkinointiviestintäyritys Zeeland Familyn Turun-toimistosta on käynyt kato, sillä toimiston 20 työntekijöistä 11 on irtisanoutunut.

Zeeland Familyn toimitusjohtaja Tuomas Airisto vahvistaa asian. Hänen mukaansa irtisanoutumiset ovat tapahtuneet ryppäissä viime kuukausien aikana.

”Toimialalla tapahtuu joskus tällaista, mutta minun historiani aikana tällaista ei ole vielä tapahtunut. Yhtiöllä menee hyvin, olemme kasvaneet viime vuonna, ja pörssikurssi on tuplaantunut. Tällainen episodi nyt sattui, että jotkut haluavat tehdä jossain muualla töitä.”

Zeeland Familyllä on toimistoja Helsingissä, Turussa, Tampereella, Joensuussa, Oulussa ja Jyväskylässä. Yhtiö työllistää noin 170 ihmistä.

Airiston mukaan Turun-toimiston irtisanoutumiset eivät vaikuta toimiston toimintakykyyn, koska muiden toimistojen työntekijät voivat paikata työntekijävajetta.

”Ei tämä ole meidän kokoluokan yritykselle fataali asia, pienemmälle toimistolle se voisi olla. Meillä on muskelia, massia ja hyvä maine. Totta kai tämä aiheuttaa ekstratyötä.”

Airisto kertoo, että Turun-toimistoon on tehty jo korvaavia rekrytointeja.

Irtisanoutumiset ajoittuvat Zeeland Familyn luovan johtajan ja johtoryhmän jäsenen Juuso Enalan lähdön jälkeiseen aikaan. Airiston mukaan irtisanoutumiset saattavat liittyä Enalan lähtöön.

”Ei ole mitään faktista tietoa asiasta, mutta saattaahan tämä siihen liittyä.”

Airistolla ei ole tietoa, onko Juuso Enala perustamassa omaa toimistoa.

”En tiedä, mutta ei tässä rakettitieteilijä tarvitse olla, jos jotain sellaista haluaisi veikata. Jos useita ihmisiä lähtee yhtä aikaa ulos tällä toimialalla, jotain uutta on yleensä ollut tekeillä”, Airisto toteaa.

Juuso Enala nimitettiin Zeeland Familyn luovaksi johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi vuosi sitten. Hän aloitti maaliskuun alussa uudet työt Privanet Groupin palveluksessa. | Kuva: Outi Järvinen

Enala aloitti maaliskuun alussa sijoituspalveluyritys Privanet Groupin brändi- ja markkinointijohtajana. Hän kertoo olevansa tällä hetkellä onnellisesti töissä Privanet Groupissa.

Enala ei vahvista, onko hän perustamassa uutta toimistoa.

”Se on houkutteleva idea. Jos Turussa on talenttia vapaana, olen kiinnostunut.”

Zeeland Family -konserni teki vuonna 2017 yli 15,6 miljoonan euron liikevaihdon.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö