Mobiililaitteiden suosion ja käytön kasvaessa laitteet ovat yhä useammin ensimmäinen laite, johon tartutaan kun mennään internetiin.

Tutkimusyhtiö Gartner in mukaan kehittyvissä talouksissa älypuhelimet ovat monien ainoa laite, jolla käyttää verkkoa. Teollisuusmaissa puolestaan kotitalouksissa on yhä useampia laitteita ja tablettien käyttö kasvaa muita laiteitta nopeammin.

Gartner ennustaa, että vuoteen 2018 mennessä yli 50 prosenttia kaikista käyttäjistä käyttää ensisijaisesti älypuhelinta tai tablettia verkkotoimintoihin.

”Melkein kaikilla kuluttajilla eri laitteiden käyttö perustuu laitteiden käyttömahdollisuuksiin. Liikkeellä ollessa käytetään älypuhelinta, kun taas tablettia käytetään jos vietetään pidempiä aikoja netissä, ja tietokoneiden käyttö varataan monimutkaisten tehtävien tekemiseen”, kertoo Gartnerin varatutkimusjohtaja Van Baker tiedotteessa.

Bakerin mukaan eri laitteiden käyttö muuttuu tulevaisuudessa, kun päälle puettavien laitteiden tarjonta kasvaa.

”Tämä siirtää käyttäjiä yhä kauemmas tietokoneista”, arvioi Baker.

Gartner myös ennustaa, että vuoteen 2020 mennessä 75 prosenttia älypuhelinten käyttäjistä käyttää alle sata dollaria kännykän ostoon.

Vuoteen 2018 mennessä maailman älypuhelimista 78 prosenttia myydään kehittyvissä maissa. Gartnerin mukaan alhaisen hintaluokan älypuhelinten markkinaosuus tulee kasvamaan merkittävästi lähivuosina.