Uudessa tehtävässään Sini Harkki saa vastuulleen Tekirin vastuullisuuteen ja ilmastoasioihin liittyvien palveluiden kehittämisen

Harkki on tehnyt kahdenkymmenen vuoden uran ympäristöjärjestöissä. Suurimman osan siitä ajasta hän on työskennellyt Greenpeacessa, jossa toimi viimeiset kuusi vuotta Greenpeacen Suomen maajohtajana.

Harkki on keskittynyt urallaan erityisesti ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön. Hän on työskennellyt myös suomalaisten ja kansainvälisten yritysten sekä yrityspäättäjien kanssa ilmastonmuutokseen liittyvien ongelmien ja ratkaisujen parissa.

”Olemme nyt siinä pisteessä, että ilmastotietoisuus läpäisee koko yhteiskunnan ja on siirryttävä keskustelusta tekoihin.”

”Yrityksillä on muutoksessa todella tärkeä rooli ja ne pystyvät liikkumaan myös nopeasti. Haluan olla mukana vauhdittamassa ja tukemassa näitä tekoja ja auttamassa yrityksiä löytämään paikkansa muutoksessa”, Sini Harkki kommentoi tiedotteessa.

Tekirin toimitusjohtaja Mikko Hämeenniemi on innoissaan Sini Harkin liittymisestä osaksi Tekirin asiantuntijoiden joukkoa.

”Ilmastonmuutos muuttaa maailmaa ja koko yhteiskunnan on reagoitava siihen. Yritykset ovat yhä tärkeämpi osa yhteiskuntaa ja niiltä vaaditaan paitsi kannanottoja, myös erityisesti tekoja”, Hämeenniemi toteaa.

Harkin rekrytoinnin myötä Tekir haluaa kasvattaa vastuullisuuteen liittyvää liiketoimintaansa entisestään, keskittyen erityisesti yritysten ylimmän johdon konsultointiin ilmastonmuutokseen liittyvissä teemoissa.

Tekirin hallituksen puheenjohtaja Harri Saukkomaa toteaa ilmastonmuutoksen koskettavan kaikkia Tekirin asiakkaita sekä luonnollisesti koko maailmaa.

”Brutaali totuudellisuus on perusarvomme, ja ilmastonmuutoksen torjumisessa sitä todella tarvitaan. Haluamme kantaa oman vastuumme ja tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista asiantuntemusta maailman suurimman ongelman ratkaisemisessa.”

”Uskomme myös, että monet Tekirin asiakkaat voivat luoda juuri näitä ratkaisuja. Tässäkin työssä Sini Harkin rooli tulee olemaan suuri” Saukkomaa sanoo.

Tekir kasvatti viime vuonna liikevaihtoaan 28 prosenttia 3,9 miljoonaan euroon. Tilikauden tulos oli 556 000 euroa. Tekirin liikevoitto kasvoi vuodessa 101 prosenttia.