Lataamisen mahdollistavia sivustoja käytetään usein tekijänoikeudella suojattujen musiikkivideoiden lataamiseen. Se ei kuitenkaan ole niiden ainoa käyttötarkoitus. Sivustojen muut käytöt eivät välttämättä loukkaa tekijänoikeuksia, kertoo Techdirt.

Musiikkibisneksellä on kuitenkin pitkä historia teknologiatyökalujen mattopommituksesta sen sijaan, että hyökkäykset kohdistettaisiin oikeisiin tekijänoikeuksien loukkauksiin.

YouTube esti hiljattain monta suosittua lataussivustoa ilman minkäänlaista viestiä tai varoitusta. Kamppailun seuraava vaihe oli helppo ennustaa. Kyseessä tuntuu olevan ikuinen kissa ja hiiri -leikki, joka lähtikin taas käyntiin lähes välittömästi YouTuben estettyä sivut. On kulunut vain noin viikko siitä kun estämiset alkoivat, ja monet sivustoista ovat jälleen toiminnassa.

Mp3-youtube.download ilmoitti heti, että se tekee töitä korjauksen eteen, sivusto toimiikin jälleen. Samoin teki viime viikolla estetty Dlnowsoft.com Maailman 200 suosituimman nettisivuston listalla majaileva Onlinevideoconverter.com toimii myös.

TorrentFreakin mukaan vaikuttaa siltä, että YouTube ei käyttänyt paljonkaan aikaa operaationsa suunnitteluun. Tai sitten YouTube halusi tehdä vain mahdollisimman pieniä tekoja, jotta se voisi kertoa musiikkiteollisuudelle yrittävänsä parhaansa - tietäen kuitenkin miten tilanne päättyy. Kuulostaa kovin kyyniseltä.