Hullu saa olla muttei hölmö, neuvoo vanha viisaus. Oliko sitten kyse hulluudesta vai hölmöydestä, kun kuolemaan johtanutta videota ryhdyttiin kuvaamaan YouTube ssa julkaistavaksi.

Yhdysvalloissa nuori pariskunta oli saanut mielestään hienon idean: nainen ampuu miestä, mutta luoti pysähtyy tämän pitelemään paksuun kirjaan. Paitsi että ei pysähtynyt. 22-vuotias mies päätyi lautoihin, tuolloin 19-vuotias nainen rautoihin.

Etukäteen nainen oli kirjoittanut Twitter iin: ”Minä ja Pedro aiomme kuvata yhden kaikkien aikojen vaarallisimmista videoista. Hänen ideansa, ei minun.”

Noin 30 sentin päästä ammuttu luoti meni kirjan läpi ja tappoi Pedron. Fiksummat stunttiartistit olisivat ehkä kokeilleet ensin kirjan ja luodin kohtaamista seisomatta teoksensa takana.

Oikeus on nyt langettanut tuomionsa naiselle, BBC kirjoittaa. Vankeustuomio jää lyhyeksi, vain kuusi kuukautta. Eikä sitäkään tarvitse kärsiä sellaisenaan. Puolen vuoden aikana tuomittu joutuu olemaan vuoroin 10 vuorokautta vankilassa ja 10 vuorokautta kotona. Tämä kuittaa puolet tuomiosta. Loput 3 kuukautta pitää suorittaa kotiarestina.

Tuomioon sisältyi reunaehtoja. Nainen joutuu olemaan jonkinlaisen valvonnan alla seuraavat kymmenen vuotta eikä saa koskaan omistaa ampuma-asetta. Mielenkiintoisin ehto on, että häntä kielletään taloudellisesti hyötymästä tapahtuneesta.

Siihen kariutuivat sitten haaveet rahakkaasta diilistä tarinan myymisestä Hollywood-elokuvan aiheeksi.

Pariskunnalla oli surman aikaan yhteinen 3-vuotias lapsi ja toinen oli tapahtumahetkellä vielä tulossa.