Videopalvelu Youtube laajentaa sen palveluun sopimattoman sisällön määritelmään. Youtube ei salli enää videomateriaalia, jossa kielletään oikeiden historiallisten tapahtumien paikkansapitävyys.

The Drumin mukaan kielto koskee esimerkiksi videoita, joissa kerrotaan, että holokaustia eli toisen maailmansodan aikaista juutalaisten kansanmurhaa, ei tapahtunut koskaan. Youtube kertonut myös, että se ei julkaise enää äärioikeiston etua ajavaa materiaalia.

Videopalvelu ei blogikirjoituksensa mukaan julkaise videoita, joissa väitetään, että jokin ryhmä tai taho voi "oikeuttaa syrjinnän, erottelun ja syrjinnän esimerkiksi iän, sukupuolen, kastin tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi".

Facebook on tehnyt samantyyppisen linjauksen jo aiemmin. Facebook rajoitti äärioikeistolaisen sisällön levittämistä sen alustalla Uuden-Seelannin terroristi-iskun jälkeen. Terroriteon tekijä kuvasi toimintaansa Facebookiin.

Youtube haluaa myös estää huuhaa-tiedon leviämisen. Palvelu kertoo nyt vähentävänsä ihmelääke- ja salaliittoteorioita käsittelevien videoiden suosittelua. Asiasta kertoo muun muassa CNN.