youtube

M&M 28.7.2015 09:55 päivitetty 4.2.2016 10:59

Youtube uudisti mobiilinäkymät - Pystyvideot valtaavat koko näytön

Kuvakaappaus Youtuben blogista.

Päivitetyn ulkoasun myötä käyttäjät pääsevät helpommin käsiksi Youtube-suosikkeihinsa.

Mobiililaitteet ovat nousseet nopeasti yhdeksi tärkeimmäksi käyttöalustaksi videopalvelu Youtubessa. Jo yli puolet videopalvelun selailuista tehdään mobiililaitteilla.

Nyt Youtube on päättänyt panostaa tärkeimpään käyttöliittymäänsä päivittämällä mobiilisovellusten ja verkkosivujen mobiilinäkymän käyttäjäystävällisemmäksi.

Mobiiliversioiden ulkoasun päivittymisen lisäksi ensimmäistä kertaa palvelussa pystyy katsomaan pystyvideoita koko näytöllä mobiililaitteilla, yhtiö kertoo blogissaan.

Käyttäjien Youtube-videopalvelussa viettämä aika on 60 prosentin vuotuisessa kasvussa. Mitä mukavampaa selailu on, sitä enemmän käyttäjät viettävät aikaa Youtubessa, analysoi Adweek päivityksen myönteisiä vaikutuksia käyttäjälukuihin.

Youtube kertoo ulkoasun päivittyvän kolmesivuiseksi, minkä pitäisi helpottaa käyttäjiä löytämään uusia videoita. Vanha ulkoasu koostui vain yhdestä näkymästä, jossa näkyi kuratoitu virta videoista, joita käyttäjät ovat katselleet ja kommentoineet.

Uuden ulkoasun myötä Youtubea pystyy käyttämään entistä yksilöllisemmin. Koti-välilehdellä näkyy käyttäjän suosikkivideot ja yksilöllisistä suosituksista koostetut soittolistat. 

Tilaus-välilehdellä käyttäjä pääsee selaamaan tilaamiensa käyttäjien uusimpia päivityksiä. Lisäksi uuden kello-toiminnon avulla käyttäjä voi valita julkaisijat, joiden uusimmista päivityksistä hän haluaa huomautuksen.

Tili-välilehdellä käyttäjä pääsee käsiksi omiin soittolistoihinsa, voi tutkia videohistoriaansa ja katsoa tallentamansa videot.

Päivitykset ovat jo käytössä Android-laitteille ja verkkosivujen mobiilinäkymässä ja tulevat pian myös iOS-käyttöjärjestelmälle.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö