YouTube lla on 1,9 miljardia kuukausittaista käyttäjää, ja päivittäin palvelusta katsotaan yli miljardi tuntia videoita. Voitaneen siis todeta YouTuben olevan suosittu palvelu. Sillä on kuitenkin juonipaljastuksiin liittyvä ongelma.

Kun YouTubeen kirjoittaa omaa hakutekstiään, antaa se Google-haun tapaan automaattisesti ehdotuksia hakutekstiksi. Futurism huomauttaa, että Iron Man -hakusanalla ensimmäinen YouTuben ehdotus sisältää merkittävän juonipaljastuksen Marvel inAvengers: End Game -elokuvasta.

Tämä on vain yksi esimerkki monista juonipaljastuksista, joita YouTuben ja Googlen hauista löytyy.

Käyttäjät ovat monesti pyytäneet Googlea muokkaamaan automaattisia ehdotuksia YouTubessa. Ehdotukset ovat paljastaneet juonenkäänteitä niin elokuvista, sarjoista kuin peleistä.

Automaattiset hakusanaehdotukset ovat varmasti monesti melko käteviä, mutta paljastuksia tulee monista asioista. Niiden moderointi olisi varmasti työlästä ja melko hankalaakin. YouTuben täytyisi selvittää ensin elokuvien ja pelien juonenkäänteet, ja sen jälkeen poistaa paljastavat ehdotukset. Ongelma on kuitenkin sellainen, että se pitäisi korjata.

Google ei kommentoinut asiaa tai mahdollista muutosta Futurismille.