Esimerkiksi eräässä aluksi lasten silmille sopivassa videossa ruutuun ilmestyy "Filthy Frank" -niminen hahmo, joka opastaa miten päin ranteet pitää viiltää auki onnistuakseen itsemurhassa.

YouTube lla on olemassa järjestelmä, johon lapsille sopimattomista videoista voi ilmoittaa. TheNextWebin mukaan kyseisestä videosta ilmoitettiin palvelulle, mutta se sai silti olla esillä vielä kuukausikaupalla.

Valitettavasti kyseessä ei myöskään ole yksittäistapaus. YouTubelle on ilmoitettu esimerkiksi Minecraft-videosta, joka muuttuu kouluammuskeluksi, eräässä piirrossarjassa kuvaillaan vulgääristi väkivaltaa, murhia ja ihmiskauppaa – lasten suosimien musiikkikappaleiden soidessa taustalla.

Palvelusta on helppo löytää lukuisia muita vastaavia videoita. Valitettavinta on, että niihin voi myös helposti törmätä vahingossa. YouTuben julkaiseman lausunnon mukaan yhtiössä kiinnitetään asiaan huomiota, ja palvelusta saatuja ilmoituksia tutkitaan ympäri vuorokauden. Valitettavasti tämä ei tunnu tuottavan kovin hyviä tuloksia.