>> Marraskuussa suomalaiset dancemusiikkia esittäneet bändit Movetron, XL 5 ja Waldo ilmoittivat yllättäen comebackista.

Tiskijukkien mukaan 90-luvun tähtien, kuten 2 Unlimitedin, Basic Elementin ja E-Typen hitit toimivat tanssilattialla yhä.

- Ysäri on tulossa enemmän pintaan, mutta kaupallista menestystä ei ole vielä nähtävissä, tiskijukkien suosiman Findance-sivuston päätoimittaja Antti Niemelä sanoo.

Suomi edelläkävijä

Levy-yhtiöt miettivät kuitenkin tosissaan, voisiko eurodancesta tulla uusi trendi.

- Kun hevihomma on mennyt Suomessa siihen, että Katri-Helena poseeraa Marshall-stäkkien edessä, lakipiste on saavutettu, Universal Musicin tuotantopäällikkö Hannu Sormunen hymähtää.

Sormunen on tehnyt levytyssopimuksen Movetronin kanssa. Yhtyeen single Ei kenenkään maa vakuutti yhtiön.

- Viime vuoden syyskuussa Saksan Popkomm-musiikkimessuilla oli kansainvälinen tuottajakokous, jossa saksalaiset kyselivät meiltä skandinaaveilta mielipidettä seuraavasta isosta trendistä. Vastasimme, että 90-luvun dance. Tällä kertaa olemme tiennäyttäjiä, Sormunen naurahtaa.

Paluuta levylistoille suunnittelevat myös tanskalainen Aqua ja ruotsalainen Ace Of Base.

Netistä lavoille

Movetronin noste punnitaan toden teolla ensi vuoden alussa, kun yhtye osallistuu Euroviisujen karsintaan.

- Se kappale on perus-Movetronia. Albumi tulee ulos maaliskuussa ja silloin lähdetään myös keikoille. Luvassa on uusia biisejä ja vanhoja hittejä päivitetyillä soundeilla, Movetronin toinen kosketinsoittaja ja tuottaja Jukka Tanttari kertoo.

Poikabändi XL 5:n tuottaja Kristian Maukonen testaa levy-yhtiöiden kiinnostusta My Space -sivuston kautta, jolla yhtyeen uutta materiaalia on kuultavana.

Waldo alias Marko Reijonen puuhaa kokoelmalevyä ja kertoo Irc-galleriassa paluun riippuvan siitä, syntyykö tarpeeksi kova comebackhitti.

Uusia tekijöitä

Findance-sivuoston Antti Niemelä liputtaa myös nuoren polven eurodancebändien kuten DCX:n, Choralen ja Dacian puolesta.

Universalin Sormunen katselee niin ikään kiinnostuneena uusien tekijöiden suuntaan.

- He voivat tehdä musiikillisia fuusioita, jotka lopulta ovat kaikkein mielenkiintoisimpia.