Nimitykset

Laura Kukkonen 16.5.2018 10:55 päivitetty 16.5.2018 12:34

Zeeland Familyn tuore luova johtaja Risto Etelämäki: "Luovuus ei saa unohtua datan ja markkinointiteknologian yhtälössä"

Outi-Illuusia Parviainen
Risto Etelämäki aloitti Zeeland Familyn luovana johtajana vietettyään kahdeksan vuotta yhtiössä.

Risto Etelämäen työpöydällä on rakentaa Zeeland Familyyn yhtenäinen luova kulttuuri.

Risto Etelämäki on aloittanut Zeeland Familyn luovana johtajana toukokuun alussa. Pesti vapautui, kun Juuso Enala jätti yhtiön alkuvuodesta perustaakseen oman toimiston.

Etelämäki on työskennellyt kahdeksan viime vuotta Zeeland Familyn konseptisuunnittelijana ja copywriterina. Lisäksi hän on ollut mukana yhtiön ulkoistus- ja palvelusopimusasiakkuuksissa. Etelämäellä on kaikkiaan yli 20 vuoden kokemus suunnittelijana eri toimistoissa.

Mikä on tärkein tehtäväsi luovana johtajana?

"Tärkein tehtävä on pelata muita paremmaksi ja auttaa muita onnistumaan. Luovuutta pitää kaivaa esiin erilaista osaamista törmäyttämällä. Meillä on monen osa-alueen kovia osaajia, enkä puhu vain mainonnasta. Näitä eri alueita törmäyttämällä voi syntyä jotain uutta ja erilaista. Viime aikoina olemme panostaneet dataan ja markkinointiteknologiaan. On tärkeää, ettei luovuus unohdu tässä yhtälössä."

Mitkä ovat suurimmat haasteet Zeeland Familyssä?

"Meitä on paljon ja monen lajin osaajia. Pitää olla läpinäkyvyyttä eri osa-alueiden välillä, jotta luovuus valuu kaikkialle eikä jää prosessien väliin. Yleensä ottaen myös laajemman, yhtenäisemmän luovan kulttuurin rakentaminen on työpöydälläni."

Etelämäen lisäksi Zeeland Familyssa työskentelee toinen luova johtaja Petri Pitkänen Oulun toimistolla. Yhtiö hakee myös kolmatta luovaa johtajaa.

Viime vuonna Zeeland Family teki 15,6 miljoonaa euroa liikevaihtoa, 12,9 miljoonaa euroa myyntikatetta ja miljoona euroa liikevoittoa. Zeeland Family työllistää yli 170 henkilöä kuudessa eri toimipisteessä. Yhtiöllä on toimistot Helsingissä, Turussa, Tampereella, Joensuussa, Oulussa ja Jyväskylässä.