Jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovićin yrityksen liikevaihto on yli kaksinkertaistanut parin viime vuoden aikana. Zlatanin nimi myy, mutta ihan kaikki bisnekset eivät ole onnistuneet, kertoo ruotsalainen verkkolehti Breakit.

Zlatan Ibrahimovićin yritys Unknown omistaa oikeudet Zlatan-tuotemerkkiin.

Zlatanilla on muun muassa oma parfyymi. Hän on myös tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Vitamin Well -juomamerkin kanssa. Yhteistyö loppui vuodenvaihteessa.

Hän on näkyvä hahmo myös Samsunginmainoksissa.

Unknown-yhtiön liikevaihto on kaksinkertaistunut kahden viime tilivuoden aikana, Breakit kertoo.

Viime vuonna yhtiön liikevaihto nousi 103 miljoonaan kruunuun eli noin 10 miljoonaan euroon. Tulosta yritys teki 80 miljoonaa kruunua eli vajaat 8 miljoonaa euroa.

Toissa vuonna yrityksen tulos painui kolmannekseen edellisen vuoden luvuista. Syynä olivat huonosti menneet sijoitukset. Niiden tuotto laski tuolloin 66 miljoonasta kruunusta 0,4 miljoonaan kruunuun.

Mutta nyt tulos on siis taas kohentunut.

Zlatanin yritys on sijoittanut muun muassa Bethard-, Isbit games- ja Challengermode -peliyrityksiin sekä tenniskeskus Padel Zenteriin, Breakit kertoo.

Vaatemerkki floppasi

Kaikki ei kuitenkaan ole muuttunut Zlatanin kosketuksella kullaksi.

Viime elokuussa haudattiin Zlatanin ja norjalaisen muotikonserni Varnersinvaatemerkki A-Z, jota markkinoitiin jalkapallotähden nimellä ja kasvoilla.

Urheiluvaatemerkki oli ehtinyt olla kaupan vain pari vuotta. Tappiota se ehti tuottaa 210 miljoonaa kruunua eli noin 21 miljoonaa euroa.

Unknown on myynyt Varner Ibrahimovic -vaateyhtiön osakkeet.

Unknownin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Anna Anerfält .

Oikaisu 16.5.2019 klo 11:56 Juttuun on lisätty tieto, että Zlatan Ibrahimovićin yhteistyö Vitamin Wellin kanssa on päättynyt.