Kommentti

Tarja Kuittinen 16.4.2018 12:32

Fortnite saa teinit hyppimään – Epic Games haistoi trendin oikein

Tiina Somerpuro

Parempaa mainosta ei peli voi saada, kuin aito käyttäjäinnostus, joka leviää nopeasti kaverilta toiselle, maiden ja maanosien rajojen yli.

Muistaako kukaan enää Pokemon Go -peliä? Se oli aikansa lapsi, joka unohtui yhtä nopeasti kuin nousi ilmiöksikin. Nyt pelialan ylivoimainen suosikki tuntuu pöhinästä päätellen olevan Epic Gamesin viime vuonna lanseeraama ilmaispeli Fortnite Battle Royal.

Pelillä on yli 45 miljoonaa käyttäjää. Se on vanhempien näkökulmasta harvinaisuus: räiskintäpeli, johon yhdistyy rakentaminen ja jossa ei nähdä verta. Yli 12-vuotiaille sallitun pelin ulkoasu on kuin sarjakuvista, päinvastoin kuin 18 vuoden ikärajalla varustetuissa, realistisen oloisissa räiskintäpeleissä.

Rahalla ei saa parempaa suoritusta. Sen sijaan rahalla saa pelissä ulkonäköä: erinäköisiä pelaajia, varusteita sekä cooleja ”tansseja”, joilla pelaajat voivat vastustajaansa ärsyttää.

Kohderyhmä osaa nämä tanssit ulkoa ja hyppii niiden tapaan joskus itsekin. Kärppien ratkaisumaalin tehnyt Kristian Vesalainen, 18, on yksi pelin faneista. Voiton jälkeen luvassa oli rentoutumista kavereiden kanssa Fortniten merkeissä. Kuka tietää, millaisia voitontansseja Vesalaisen pelijuhlissa on nähty? Ainakin rugbyn parissa on jo nähty tuuletuksia, jotka ovat suoraan Fortniten pelistä.

Parempaa mainosta ei peli voi saada, kuin aito käyttäjäinnostus, joka leviää nopeasti kaverilta toiselle, maiden ja maanosien rajojen yli.

Epic Games on selvästi osannut hoitaa myös mokat hyvin: kun serverit pätkivät valtavan suosion vuoksi viime viikon lopulla, hyvitti peliyhtiö käyttäjiään ekstraherkuilla.

Kilpailu on kovaa ja pelikansa kyllästyy nopeasti. Fortnite päivittää jatkuvasti uusia aseita ja ominaisuuksia, mutta jossain muhii uusi peli, joka menee vielä tämänkin menestyksen ohi. Sillä aikaa – hyppikää!

Kommentti

19.03.2019 11:37

Oi vaalihuuma, missä viivyt?

Suomessa vieraileva turisti ei huomaa mistään, että eduskuntavaaleihimme on alle kuukausi aikaa. Milloin vaalimainonta käynnistyy toden teolla?